Pes posode s hrano ne sme imeti na razpolago skozi cel dan

Napisala Emily Larlham
Prevedel Rok Miklič

Pogosto v pasji šoli vidim udeležence, katerih psi niso motivirani v delo za hrano. Pomislim: “Je ta pes predebel, bolan, bojazljiv ali ima prost dostop do hrane?” Ponavadi sem zelo dobra pri ugibanju, čigav pes ima doma ves čas na razpolago posodo za hrano.

Težava pri psih, ki imajo prost dostop do hrane skozi cel dan je to, da psi hrano jemljejo kot nekaj samoumevnega in niso motivirani, ko jih želimo učiti. Včasih je pes med učenjem lahko tako sit, da hrana, ki jo uporabljamo za učenje zanj nima vrednosti. Rešitev ni manjša količina hrane – del hrane porabite za učenje psa medtem ko je pes za hrano dejansko motiviran. Če poskušate rešiti vedenjsko težavo ali pa ustvariti zanesljiv odpoklic, ne pustite psu, da ima hrano na razpolago skozi cel dan.

Če pes ne jé, ko mu ponudite hrano psa najverjetneje hranite prekomerno ali pa ni zainterisiran v hrano, ker jo ima na razpolago ves čas.

Spodnji članek vam bo pomagal pri ugotavljanju, ali je veš pes predebel.

http://clicktreat.blogspot.se/2012/03/does-your-dog-have-waist.html

Če vaš pes potrebuje hrano na razpolago ves čas zaradi zdravniških razlogov, poiščite priboljške za katere bo vaš pes motiviran bolj kot pa za običajno hrano.

Happy Training!